Home
Profiel
Producten
Updates
Nieuws
FAQS
Info

 

 
Nieuws
2016
WinPassX

WinCalcX

Download WinPassX GRATIS

Download hier uw gratis versie van WinPassX. Met dit programma slaat u al uw wachtwoorden versleuteld op. Eťn wachtwoord voor alle!  Niemand anders dan u kan deze versleutelde wachtwoorden ontcijferen. Let wel: dat betekent dat als u uw wachtwoord kwijt bent....

 

Een calculator waarmee u al uw optellingen ook op papier kunt afdrukken. Download hier.

 

2011

 • CashPlan Touch&Go uitgebreid met gebruikers- en inlogmodules.
 • mogelijkheid tot inloggen met barcode-kaart
 • mogelijkheid tot inloggen met smartcard (RFID) of sleulelhanger

 

 • Gebruikersgegevens versleuteld opgeslagen
 • Omzet-rapportages uitgebreid met omzet per werknemer (maand / jaar / dag /week / kwartaal).
 • Weergave verdeling omzet/werknemer in grafieken.
 • Ontbrekende omzetrapportage per week toegevoegd.
 • Ook betalingen met pin geregistreerd i.p.v. alleen contant en/of op rekening,
 • Lay-out van formulieren naar printer geheel aanpasbaar gemaakt (inclusief mogelijke toevoeging van logo.
 • Aparte bon mogelijk naar bar voor dranken ipv alleen naar keuken.
 • Alle opties in multi-user omgeven nu centraal opgeslagen i.p.v. op elke computer

Nieuwe versies uitgebracht van Optidata, Scriba Lensdata en de Scriba Agenderingsmodule (SAM).

Nieuwe website teller geÔmplementeerd waardoor de tellerstand wederom op nul komt te staan (april 2011)

2010

Projecten voor o.a. Essilor, Hoyalens Benelux, Rodenstock en LoyaltyLab
Nieuwe versie van CarXS uitgebracht in verband met gewijzigde wetgeving. NIeuwe touchscreen versie van Cashplan uitgebracht. Website voor o.a. The5 Uitzendbureau en interne website/database voor OsingaOptiek. Daarnaast diverse projecten voor Invender bv (oa 123-Factuur+)

2007-2009

Op 23 februari 2007 is Scriba Optidata gecertificeerd door Optiplaza. Hieronder een kort overzicht van de wijzigingen in versie 9.x (zie hier certificering)

 • Koppeling met de programma's van alle glasleveranciers vernieuwd

 • Koppeling met Optiplaza 6 en uitlezen mailboxen

 • De glasdata behoeft niet meer te worden opgehaald maar bevindt zich in uw eigen database van optiplaza6. ScribaOptidata haalt de gegevens rechtstreeks uit die database en voegt daaraan glasgroepen toe via de online verbinding met de eigen servers.

 • Voor die import uit optiplaza hebben wij een nieuw glas backend geschreven die u op elk gewenst moment kunt "updaten"

 • Teruglezen van een optiplaza order

 • Zoeken in glazen kan nu ook met een filter (bijvoorbeeld alleen glazen met 'clic' in de naam)
  Bij het kopiŽren van links naar rechts wordt een waarschuwing gegeven als een van de 'overige instellingen' wordt meegenomen

 • In management een F6 toets die o.a. het toepassen van rechtstreekse query's op de database toelaat

 • Online FAQ op hoofdmenu

 • NCT-APL op refractieformulier

 • Automatisch herstel van verloren gegane koppelingen na update mogelijk

 • Automatische updates op werkstations mogelijk

 • Zelf getekende plaatjes in functie onderzoek

 • Inlezen van barcodes en zoeken van klanten of orders (aparte licentie)

 • Scherm Globale Instellingen opnieuw en logischer ingedeeld

 • Helpscherm punctata verbeterd
   

2006

Binnenkort zal de nieuwste versie van Optidata verschijnen waarin optiplaza 6 is geÔntegreerd.
Nieuwe versies komen uit van Eyebrowser, Scriba Optidata en Lensdata, evenals voor CashPlan (een TouchScreen versie) en voor CarXS.
Daarnaast maakt Insight Software voor twee van de grootste glasfabrikanten (in de optiekwereld) een programma voor de export van data uit Optidata. Voor
Essilor - voor het loyaliteitsprogramma van Loyalty Lab - en voor Hoyalens Benelux. Voor de eerste wordt uitgegaan van pgp-encryptie van de data. Voor de tweede van AES.
Voor Garskamp Personenvervoer, onderdeel van Connexxion, worden diverse bestaande programma's naar wens aangepast. Voor SV Plastics - een grote fabrikant van kunstharsproducten - wordt een barcode scanprogramma ontwikkeld voor registratie van werknemers.

2005

De allernieuwste versie van Eyebrowser LTX is uitgeleverd. In tegenstelling tot voorgaande versies betreft het hier een zogenaamde activeX-exe. Dat betekent dat het programma feitelijk vanuit elke andere applicatie kan worden opgeroepen en dat de berekende waarden daarna in dat programma kunnen worden uitgelezen. We doen dit al in Scriba OptiData, waarin Eyebrowser wordt opgestart en de resulterende waarden vervolgens worden ingelezen.

EyeBrowser is door Insight Software geheel geschreven in Visual Basic 6. Als database wordt een Microsoft Access database gebruikt waarin zich o.a. de in te lezen glasgegevens bevinden. De glas-images zelf, opgeslagen als "png"-bestanden, bevinden zich vooralsnog niet in de database. Deze worden meegeleverd en komen in een submap van de applicatie terecht. In de database zelf bevindt zich de naam van de afbeelding en de specifieke kenmerken (zoals afmetingen) ervan.

EyeBrowser is een applicatie die de opticiŽn een nauwkeuriger manier verschaft om de gegevens van het te bestellen brillenglas te verkrijgen. Veel van die gegevens zijn op de standaard manier ofwel niet, ofwel slechts bij benadering te berekenen. EyeBrowser biedt de opticiŽn daarvoor een alternatief in de vorm van een digitaal instrument waarin met (digitale) foto's van de klant maten en gegevens aan de glasleverancier ter beschikking kunnen worden gesteld.

Inmiddels is door diverse glasleveranciers interesse voor de nieuwe manier getoond. Kennelijk kan men daarmee goed uit de voeten. Meestal beter dan de manier die men zelf ter beschikking heeft gesteld aan de opticiŽn/afnemer.

Met name omdat het hier gaat om een active-X, is EyeBrowser ook heel geschikt om in te bouwen in andere systemen.

 

2004 - najaar

Insight Software heeft de nieuwe versie van Eyebrowser (LTX Zoom) uitgeleverd. De nieuwe versie bevat het boxing/kasten-systeem voor het bepalen van onder meer de pupildistantie, de inslijphoogte, de mate van decentratie etc.

 

2004 - voorjaar

Insight Software ontwikkelt een nieuwe versie van EyeBrowser - een programma dat al jaren in de optiekbranche aanwezig is - waarin glassjablonen op de foto kunnen worden "gelegd" en het kasten-systeem voor multifocale glazen wordt toegepast. Op het moment van schrijven is de release-datum dichtbij, maar nog niet bereikt.

2004 - voorjaar

Naast een nieuwe versie van Eyebrowser ontwikkelt Insight Software ook een gloednieuwe versie van een oude bekende "Cashplan", namelijk de "Touch screen versie". Ook in deze uitvoering blijft het een van de meest voordelige touch-screen-versies op de Nederlandse markt....

Die oude bekende gaat op de markt door als "CashPlan Classic" en blijft populair bij vele restaurants, lunchrooms, snackbars etc.. Inmiddels bestaat het pakket al meer dan vijf jaar. De huidige klanten zijn ook tevreden klanten.

2003 - najaar

De allernieuwste versie van Scriba Optidata ziet het licht. Edoch de ontwikkelingen in instrumenten- en optiekland staan niet stil: steeds meer instrumenten worden aan Scriba gekoppeld en steeds meer mogelijkheden zien het licht. De ontwikkeling van Optidata is een voortdurend proces.

als extra voor Optdatagebruikers verschijnt eind 2003 ook de Scriba Word Applicatie. De bestaande klant- en leverancierstabel in Optidata wordt gekoppeld aan een intelligente Wordapplicatie waarin ook Outlook-contacten zijn op te roepen. Een database voor een virtueel oneindig aantal standaardbrieven completeert de toepassing

 

2003

Nieuwe versies  van SAM - het agenderingspakket van Scriba Optidata, in samenwerking met en vooral ook door
E-code ontwikkeld - en Lensdata zien het licht.

2003 - voorjaar

In het voorjaar van 2003 wordt een aangepaste versie van CarKit opgeleverd. CarKit heet vanaf dat moment - vanwege een naamskwestie met een softwarepakket dat ook CarKit heette - CarXS

 

2002

Voor een klant in de koelhuizenbranch wordt een pakket CoolBase opgeleverd. Daarin worden opslagruimtes gepland en gefactureerd voor oa aardappelen.